Vi förlänger klädernas livstid!

Det är ingen hemlighet att produktionen av kläder kräver stora mängder vatten, kemikalier och energi. För att tillverka ett enda plagg går det åt hundratals liter vatten, miljontals kemikalier och stora mängder energi. Detta har en betydande negativ inverkan på miljön och gör att klädindustrin blir en stor källa till föroreningar.

Som en lösning på detta problem och för att vara med och bidra till en mer hållbar framtid har Worn up Sweden, en second hand butik, valt att göra skillnad. Vi köper in kläder som har blivit noggrant besiktigade för att undvika skadade plagg. Genom att göra detta säkerställer vi att endast kvalitativa och användbara kläder hamnar i vårt sortiment.

Därefter tar vi hjälp av ångklädskåp, specifikt LG Styler S5BB, för att fräscha upp kläderna. Detta är särskilt effektivt för kläder som inte är direkt smutsiga eller för de som kräver specialbehandling som kemtvätt. Dessutom avlägsnar den hygieniska ångan många allergener och bakterier, samtidigt som den hjälper till att minska skrynklor och ta bort oönskad lukt.

Efter att kläderna har fräschats upp packas de noggrant och ordentligt i hyllorna för att vänta på sin nya ägare. Genom att handla second hand kan våra miljömedvetna kunder vara välklädda samtidigt som de gör miljöbesparingar. Genom att upprepa denna process för second hand kläder kan vi tillsammans skapa en hållbar utveckling och förlänga klädernas livstid. Detta innebär att vi kan minska på tillverkningen av nya klädesplagg och spara in på jordens begränsade resurser.

Så nästa gång du funderar på att köpa nya kläder, överväg att handla second hand istället. Genom att göra det bidrar du till en mer hållbar framtid och hjälper till att bevara våra värdefulla resurser. Handla hållbart, handla second hand - det är ett viktigt steg mot en mer ansvarsfull och miljövänlig livsstil.

 

Worn up Sweden - Din fräscha second hand

 

 

Vi förlänger klädernas livstid!
Back to blog