Så blir du ett second hand-proffs!

Att bli proffs på second hand kan vara ett roligt och hållbart sätt att shoppa. Genom att handla second hand kan vi minska vår påverkan på miljön genom att minska avfall och även spara pengar. Men hur blir man egentligen ett second hand proffs? Här är några tips för att komma igång:

 

Utforska second hand-butiker: Börja med att ta reda på vilka second hand-butiker som finns i ditt område. Besök dessa butiker regelbundet och håll utkik efter intressanta fynd. Var inte rädd för att ta dig tid att verkligen leta igenom kläder, möbler och accessoarer. Det är ofta när man tar sig tid som man hittar de bästa sakerna.

Var öppen för olika stilar: Second hand-butiker är ofta fyllda med kläder och föremål från olika tidsperioder och stilar. Var öppen för att testa nya saker och blanda olika stilar för att skapa din egen unika look. Du kan hitta fantastiska vintageplagg eller unika möbler som får ditt hem att sticka ut.

Känn till dina mått: När du handlar second hand finns det ingen standardstorlek på kläderna. Det är därför viktigt att du vet dina egna mått för att kunna prova kläderna på ett enklare sätt. Ta reda på din storlek för bröst, midja och höfter så att du kan hitta kläder som passar dig bättre.

Sätt upp en budget: Att handla second hand kan vara mycket billigare än att handla nytt, men det är fortfarande viktigt att ha en budget i åtanke. Bestäm hur mycket du är beredd att spendera på second hand-shopping varje månad och se till att hålla dig till den. På det sättet kan du hålla dina utgifter under kontroll och undvika impulsköp.

Ta hand om dina second hand-fynd: När du väl har hittat dina second hand-skatter är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt för att förlänga deras livslängd. Läs tvättråden noggrant och följ dem för bästa resultat. Om du exempelvis hittar en vintageklänning i siden, se till att tvätta den försiktigt för att undvika skador.

Sälj, byt eller donera: När det är dags för en garderobsrensning eller om du har tröttnat på ett föremål, överväg att sälja, byta eller donera det istället för att slänga det. På så sätt kan du ge föremålet en ny chans i någon annans garderob och fortsätta cirkulera mode och föremål istället för att bidra till överkonsumtion.

Att bli ettt second hand-proffs handlar om att vara tålmodig, kreativ och hållbar i sättet du handlar och tänker på dina kläder och föremål. Genom att handla second hand kan du både spara pengar och göra ett positivt bidrag till miljön. Så se till att ge second hand-shopping en chans nästa gång du behöver något nytt!

Så blir du ett second hand-proffs!
Back to blog